‘Rec a Manta’

06/05/2016

Obertura de la primera convocatòria d’arxius domèstics de memòria oral de l’Horta i l’Albufera.

Artxiviu de l’Horta, pretén recuperar i conservar la memòria i el llegat de coneixements de l’Horta de València mitjançant l’audiovisual i altres mitjans. En resposta a aquest objectiu es convoca la ciutadania per a la creació d’un arxiu domèstic de vídeos que recuperen aquesta memòria oral amb una visió interna i pròpia. La idea és que mitjançant vídeos curts s’entrevisten persones majors amb les quals hom tinga una vinculació familiar o emocional, de manera que hi sorgisca una interacció íntima. Les persones majors, agricultores d'ofici, són les darreres depositàries d'uns coneixements (‘ecosabers’) i una cultura que estan en perill d'extinció, amenaçats per la pèrdua de rendibilitat i la manca de relleu generacional en aquest medi agrícola.

D'acord amb les bases de la convocatòria els vídeos hauran de ser el resultat d'una conversa o una entrevista i tractaran sobre un moment històric, una anècdota o un objecte, sempre relacionats amb la vida a l'Horta o l'Albufera. Així mateix no hi hauran de superar els cinc minuts de durada. El termini de presentació dels treballs acaba el pròxim 30 de juny.

Amb aquesta iniciativa, els responsables del projecte, entre els quals estan la Fundació Assut, la Universitat Politècnica de València —mitjançant el Laboratori de Creacions Intermèdia i els departaments d'Escultura i d'Enginyeria Rural i Agroalimentària— i diversos professionals independents, volen reconèixer la importància així com fomentar, l'ús del mitjà audiovisual com eina al servei de la participació de tothom en la conservació d'aquest patrimoni comú, en la posada en valor d'un llegat cultural que és essencial per a la comprensió i la sostenibilitat d'aquests paisatges agrícoles.

Més informació:

 

Fundació Assut

Col·laboradors | Avís legal
©2013 Paisatges Culturals a la Reial Séquia de Montcada
© 2013 Fundació Assut