Actes sobre el concurs del paralitzat PAI ‘Benimaclet Est’

12/05/2015

El Centre Cultural La Nau acull una taula redona en què es presentaran les propostes premiades al concurs d’idees per a consensuar la transició entre la ciutat i l’horta al voltant dels horts urbans de Benimaclet.

L’estiu de 2014, l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet  es plantejà convocar una experiència pionera ‘d’urbanisme d’anticipació’, amb la idea que les persones proposaren un nou model de ciutat avançant-se al plantejament oficial. El PAI anterior, que tenia com a finalitat construir 1.345 habitatges, està a hores d'ara paralitzat. D'ençà fa cinc anys, l’Associació de Veïns ha decidit ocupar els terrenys abandonats i plens de runa del PAI amb horts urbans per a ús veïnal. En l’actualitat són ja un centenar d’horts, que ocupen al voltant de 7.000 metres quadrats, que estan autogestionats per prop de 300 persones. Aquests terrenys s'aconseguiren després d’una llarga lluita veïnal amb el propietari dels terrenys, el BBVA, que finalment els cedí a la plataforma.

Hui, dia 12 de maig, La Nau acollirà una taula redona on es presentaran les propostes premiades. S'hi presentaran 43 propostes arribades des de València, Barcelona, Madrid, Sevilla, Valladolid, Saragossa, Santiago de Compostel·la, Grenoble i París. Els seus resultats constitueixen un full de ruta per a la ciutat de València en relació amb l’horta. La taula redona se celebrarà a l’Aula Magna, a les 18:45 hores, i comptarà amb les intervencions dels autors de tres projectes premiats, Antonio Gallud, Jorge Antonio Ruiz Boluda i Graziano Brau; Antonio Pérez, president de l’AAVV Benimaclet; i Arturo Sanz, arquitecte i membre del jurat. L’acte estarà presentat pel vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla. Després del debat, a les 20:30 hores, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, inaugurarà una exposició al Claustre en la qual s’exposarà una selecció dels treballs que hi han participat. L’acte estarà amenitzat amb l’actuació de ‘Muixeranga de València’ i el grup de Benimaclet ‘Estrella Roja’.
Fundació Assut

Col·laboradors | Avís legal
©2013 Paisatges Culturals a la Reial Séquia de Montcada
© 2013 Fundació Assut