Presenten un sistema per millorar la qualitat de sèquies i platges

28/10/2013

El projecte, ja implantat en diversos municipis, ha estat donat a conèixer en el quinzè Congrés i Exposició de Platges celebrat a València.

El laboratori Gamaser, del Grupo Aguas de Valencia, ha presentat un sistema que millora la qualitat de les séquies i platges valencianes a través d'actuacions de control d'aigües residuals, per contribuir al desenvolupament turístic dels municipis.

El sistema ja ha estat implantat en diversos municipis costaners com El Puig de Santa Maria, la Pobla de Farnals, Puçol, Meliana i Foios així com en diferents administracions públiques, Reial Séquia de Montcada i Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La millora de la qualitat de l'aigua de les sèquies permetrà  mantenir en bon estat els aqüífers i les marjals que serveixen de protecció al litoral. Gamaser explica que el principal problema és que les sèquies han estat usades des d'antic com a sistema d'evacuació d'aigües residuals generades per la població, agreujant-se aquest problema durant el segle XX com a conseqüència de l'augment de la població i de l'assimilació de les sèquies pels plans urbanístics.

 Més informació a:

La verdad

ABC

Fundació Assut

Col·laboradors | Avís legal
©2013 Paisatges Culturals a la Reial Séquia de Montcada
© 2013 Fundació Assut